06-08-08

Onweer op komst

De opmaak van mijn blog is nog voor (serieus wat) verbetering vatbaar. Daar ben ik mij terdege van bewust. Maar dat komt wel. Ten andere, Rome is ook niet op één dag gebouwd. Niet dat ik de opbouw van een simpel weblogje zomaar wil vergelijken met de inspanningen die ongetwijfeld geleverd zijn bij het optrekken van de op zeven heuvels gebouwde Italiaanse hoofdstad. Maar de goede verstaander bedoelt ongetwijfeld wat ik begrijp, maar dan omgekeerd. Of toch niet? Ik heb daarnet ook een links-knop toegevoegd, aan de rechterkant! Kwestie van wat verwarring te zaaien. Sorry voor wie zulks niet leuk vind, maar ik kan mijn slechte karakter niet blijven verhelen.

In alle geval ga ik mij de komende dagen en weken, telkens wanneer ik even tijd en vooral goesting heb, (terug) verdiepen in HTML, om dat ‘ding' hier een beetje attractiever te maken. Tenslotte was ik in een vorig leven (pré rolstoel tijd) ondermeer werkzaam in de IT-sector. Dus kan ik het eigenlijk niet maken genoegen te nemen met een standaard blog-opmaak. Alhoewel het mij feitelijk niet deert wat kan en wat niet kan. Maar het lijkt me toch wel leuk om wat te wijzigen aan de lay-out van deze weblog. Dus ben ik wel bereid mijn creatieve geest hierop los te laten en ook andere attributen uit mijn brein te activeren om hieraan wat tijd te besteden.

In ons Lokeren,de Oost-Vlaamse stad aan de Durme, gaat het feesten inmiddels onverminderd verder en ik neem er gretig aan deel. Het plezantste aan deze feestweek vind ik de sociale contacten. Van heinde en verre komt men naar mijn woonplaats afgezakt. Ik kom derhalve op de pleinen en in de straten van de binnenstad niet enkel mijn buren en andere stadsgenoten tegen. Maar dikwijls ook oud-studiegenoten, jeugdvrienden, ex-lieven met kalende echtgenoten (en ik heb nog al mijn haar!), vage kennissen uit alle uithoeken van dit Vlaamse land, en zelfs uit Nederland en Engeland, en zo verder, en zo voort. Tevens loop ik ook al eens curieuze figuren tegen het lijf, die alle zomerfestivals afdweilen en die ook jaarlijks een week hier vertoeven. Peace, man!

Nu ben ik vlug weg, want op de radio bracht daarnet een dame, met een aangename stem, de onheilstijding dat er onweer op komst is. Nog deze nacht! We zullen ons dus moeten reppen en deze avond in ijltempo afwerken. Ik ben daar klaar voor, de feestorganisatoren ook?

19:08 Gepost door Rudi | Permalink | Commentaren (6) | Tags: weblog, it-sector, lokeren, durme, opmaak, blog, onweer |  Facebook |

Commentaren

Ik hoop het voor je Rudi! :-) Het schijnt inderdaad te gaan spoken vanavond...extra licht- en geluidshow bij de Lokerse feesten dan hè! hahahahahaa!
Ik ken Lokeren niet...weet alleen dat Borriquito er woont...één van de oude iconen van blogland! En ik weet hoe het station eruit ziet...ga tegenwoordig geregeld naar Gent en kom er dan langs hè! :-)
En tjonge...ik ben zo digibetisch als de pest, dus ik ben allang blij dat ik dit spel kan spelen met alles kant-en-klaar toegeleverd door skynet hoor! Ben alleen nooit zo blij met hun updates...vaak gaat er dan zoveel ineens mis, dat ik daar als digibeet meteen van in de stress schiet! Daar zul jij geen last van hebben dan hè! :-)
Have fun nog vanavond!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 06-08-08

Zachte nacht. Dat extra licht- en klankspel is pas deze ochtend begonnen. Des te beter, vind ik. Onweer afgelopen nacht zou zonde geweest zijn. Nu was het echt aangenaam vertoeven in de feestzone.
Toch leuk dat iedereen, zelfs zonder enige (voor)kennis, op korte tijd zo een blog kan maken, hé?!
Je moet ooit maar eens uitstappen in Lokeren, hé! Niet dat er hier zoveel speciaals te zien is... tenzij ik er net rondsjees!... hahaha!!!
Ook ik kan me aan updates ergeren, omdat die veelal onvoldoende vooraf zijn uitgetest en derhalve nog vol bugs (fouten) zitten.

Gepost door: Rudi | 07-08-08

Hallo, Tja, eigenlijk begin je hier met een enorme voorsprong op diegenen die niet zo dierct kaas hebben gegeten van het digitaal gedoe. Wij als beginners kunnen enkel dromen van een mooie opmaak, maar zouden bij god niet weten hoe dat te fixen. Ben blij dat jij daar toch tenminste en eigen toets kan aan geven en dat geeft dan weer iets meer over iemands persoonlijkheid. Alvast veel succes bij het wijzigen van deze omgeving. Trouwens, het geheel leest vlot en dat moedigt aan om terug te keren. Nog veel amusement op de lokerse feesten...

Gepost door: Joris | 07-08-08

Voor mij ist gedaan de feesten, vorige dinsdag avond ging ik met vriendin die me nadien ook in bed stak, en gisteren namiddag met de kids naar Fonne feesten waar kinderboerderij was etc. Geestig voor die kleintjes. Vanavond ist hier eens rustig wat tv zappen en rusten, want met dit vochtige weer geraak ik niet veel verder meer van de pijn.
ps ik vind kalende mannen best sexy of was dat in vorig bericht dat je er iets over schreef?!

Gepost door: Maggy | 07-08-08

Digitaal gedoe. Beste Joris
Hartelijk dank voor je reactie.
Veel heb ik wel nooit geweten van webbuilding & HTML, want ik had een medewerker die daarin gespecialiseerd was. Maar ik ben wel thuis in de materie, en dat is inderdaad een niet te onderschatten voordeel.
Eveneens bedankt voor je aanmoediging en wensen.
Tot nog eens!

Gepost door: Rudi | 07-08-08

Gedaan met feesten. Beste Maggy
Nog een geluk dat smaken verschillen en dat die mannen met een kalend hoofd niet allemaal door hun partners verlaten worden. Alhoewel dat misschien zo nu en dan wel eens gebeurd om die reden. Zou daar al eens een wetenschappelijke studie over gemaakt zijn? Ik heb trouwens zelf ook helemaal niks tegen kalende mannen. De natuur hou je niet tegen.

Gepost door: Rudi | 07-08-08

De commentaren zijn gesloten.