04-08-08

Hoera! Hoera! Hoera! Kortweg: Driewerf Hoera!

Voor hen die het een fluit kan schelen, en alle anderen ook, volgende melding: het ziet er naar uit dat mijn bolide HERSTELD is! Deze ochtend om 08u35 stond de technicus reeds aan de deur. En doordat ik van mijn kinesitherapeut de hulp kreeg om die mens ook binnen te laten, kreeg deze techneut de kans in die mate aan mijn rollende zitstoel te werken dat een klein uurtje later de klus was geklaard.

Ik blij als een klein kind! Alweer, inderdaad, maar het is dan ook niet te beschrijven wat het verschil is tussen volledig immobiel zijn, en je middels een hulpmiddel - een elektrische rolstoel, in mijn geval - voort te kunnen bewegen en middels elektrisch bediende beensteunen, rugleuning en kantelverstelling, zo nu en dan van zithouding te kunnen veranderen. Nu maar hopen dat ik gespaard blijf van verder onheil, want het zit me niet lekker dat de hersteller de oorzaak van deze panne niet heeft kunnen achterhalen.

Hoera!

Mocht ik nog gelovig zijn, dan zou ik ‘Onze Lieve Heer' smeken om me, althans voor enige tijd, op zijn minst tot zondagavond, te behoeden voor tegenslagen. Of een kaarsje laten branden met het oog op het bekomen van hetzelfde resultaat. Alhoewel, neen, kaarsen branden is een afrader. Ik heb ooit eens het verhaal gelezen van een vrome manspersoon die, in de woonkamer van zijn rijhuisje, op het dressoir (voor Nederlanders en taalonkundige medemensen: dit is een buffetkast zonder bovenbouw), naast een gigantisch beeld van ‘de Heilige Maagd Maria', een kaarsje had laten branden, als dankbetuiging voor al het goede dat Jezus' moeder reeds voor hem had gedaan. Details werden niet vermeld.

Enfin, het resultaat van deze godvruchtige daad was dat die kerel zijn huis in de fik vloog, doordat die kaars was omgevallen en hij dat niet gezien had omdat hij, allicht moe van het bidden, op de sofa in slaap was gevallen. Zijn ganse inboedel en de helft van zijn huis en dat van de buren in de as, alsook zijn eigen corpus. Om maar te zeggen dat ik liever gewoon op een beetje geluk reken, dan het risico te lopen op het naar de kloten helpen van mijn eigen woning en/of deze van een ander.

Terug naar het heden en vrolijker dingen. Ik kan me nu dus opmaken om tijdens de resterende 7 dagen ten volle van de feesten te genieten. Als het weer het een beetje toelaat, evenwel. Want om elke avond in de regen naar de optredens te kijken, daar heb ik géén zin in. Door een enkel buitje nu en dan laat ik me niet afschrikken, maar dagenlang in de ‘nattigheid' vertoeven, met kans op een longontsteking, is niet aan mij besteed. Zo ver gaat mijn liefde niet voor het feesten, fuiven en de muziek. Maar de weersverwachtingen zien er nogal gunstig uit, wat neerslag betreft.

Een groot voordeel van mijn uithuizig zijn is, naast de geestelijke weldaad, dat ik ongetwijfeld véél inspiratie zal opdoen om op deze blog over te schrijven. Een groot nadeel van dat vele uitgaan is evenwel het tekort aan tijd om al deze ervaringen aan mijn tekstverwerker toe te vertrouwen. Want ik sta dan wel 7 dagen op 7, steeds op om 7 uur, gedurende de dag heb ik doorgaans andere bezigheden, waarover ik later wellicht nog zal berichten. Maar ik zal mijn best doen! Wat vandaag betreft is het evenwel over en uit, want deze avond staat op de Lokerse Feesten ‘Status Quo' geprogrammeerd.

Het is reeds meer dan een decennium geleden dat ik deze (ook toen al redelijk) oude rockers live aan het werk zag, dus hun optreden op de Grote Kaai wil ik onder géén enkel beding missen. Tot morgen!

Commentaren

Mooi zo! Jij kunt tenminste weer de straat op! Have fun op de Lokerse feesten!!
Btw...het woord dressoir gebruiken wij Nederlanders ook voor zo'n lage kast hoor...da's niet echt een vreemd woord voor mij! De lage landen werden in vroeger tijden allemáál door de Fransen onderdrukt hè...dus ook in het Nederlands vind je nog heel veel Franse woorden terug!! :-)))
Groetjesssssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 04-08-08

Nederlanders jennen Hoi MizzD
Dank je. Tof dat je zo met me meeleeft.
Ik plaag mijn noorderburen graag met betrekking tot hun kennis van de Nederlandse taal. Een nationale hobby eigenlijk, zonder kwaad opzet. De meesten van ons, Vlamingen, houden immers van de Nederlanders! Ik zéker!

Gepost door: Rudi | 05-08-08

Mss Mss zie ik je deze avond wel?!

Gepost door: Maggy | 05-08-08

Wie zoekt, die vindt. Heb overal gezocht, maar je nergens gevonden.
Zou dat aan mij liggen?

Gepost door: Rudi | 07-08-08

De commentaren zijn gesloten.