03-08-08

Weblog door immobiliteit

Zo, bij deze kom ik de wereld van de blogs ingerold. Rollend, inderdaad, want sinds ik méér dan 8 jaar geleden het slachtoffer werd van het geklungel van een malafide chirurg, beweeg ik me willens nillens voort middels een elektrisch aangedreven rolstoel. En ben ik ten gevolge van mijn, in grote mate verlamde lichaam, voor nagenoeg alles, dus ook de meeste elementaire handelingen, afhankelijk van derden.

Die afhankelijkheid van personen en hulpmiddelen is een niet te onderschatten nadeel. Zo is bijvoorbeeld op dit eigenste ogenblik het rollend vehikel waarin ik mij verplaats, defect. Reeds voor de tweede keer in één week tijd! De eerste breuk - een defect aan het besturingsmechanisme - liet me niet langer toe mijn stoel te verplaatsen. Dankzij de hulp van bereidwillige hulpleveranciers werd dit euvel op 4 dagen tijd hersteld. Een recordtijd in deze branche, want er zat zelfs een weekend tussen! Dus was ik blij als een klein kind, want de plannen die ik had zouden toch nog kunnen doorgaan.

Die plannen waren om, naar jaarlijkse gewoonte, me 10 dagen te laten meeslepen in het gewoel van de Lokerse Feesten, de Fonnefeesten en de Polifonics. Activiteiten die plaats vinden op slechts enkele kilometers van mijn voordeur. Trouwens mijn enige verzet tijdens de zomer, want op vakantie gaan is, gezien mijn zorgbehoefte, niet zo evident en ik kan het me bovendien financieel niet veroorloven.

Ondertussen is ook dag 3 van de feestelijkheden reeds volop bezig. Zonder deelname van mij evenwel, want donderdag jongstleden gaf ook de elektronische bediening van mijn rolstoel er de brui aan. Morgen komt een technieker mijn stoel halen en als ik héél véél geluk heb (maar geluk maakt net géén deel uit van mijn karma) zal ik mij vanaf morgenavond toch nog in het feestgedruis kunnen storten. In het andere geval kan het zijn dat ik nog geruime tijd immobiel ben: minstens enkele dagen, maar mogelijks ook een tweetal weken. Ik heb het, jammer genoeg, reeds eerder meegemaakt.

Maar enfin, ik heb geleerd overal iets positiefs in te zien. Zo ook in dit immobiliteitleed. Was ik nu (in de regen!) aan het feesten, dan was ik niet (in mijn ‘droge' huiskamer) aan deze blog begonnen en evenmin zou ik dit bericht ooit hebben gecreëerd. Of ik de wereld met dit alles een plezier doe? Dat is iets anders. Maar een antwoord op deze vraag heb ik niet nodig. Ik hoop enkel dat ik met mijn berichten toch enkele mensen enig leesplezier zal kunnen verschaffen en in staat zal zijn om zo nu en dan een geanimeerde discussie uit te lokken.

Commentaren

Hey Rudi! Welkom in blogland! Hopelijk zal het een aangename compensatie blijken te zijn...de geboorte van je blog. Maar als je een echt feestbeest bent, zou je waarschijnlijk liever toch de Lokerse Feesten enzo onveilig hebben gemaakt hè? :-) Zwaar kl*te dat je rolstoel het af liet weten...ik hoop dat je er snel weer over kunt beschikken. Afhankelijk zijn van derden...ik kan me er waarschijnlijk lang geen realistische voorstelling van maken, van hoe dat is dag in dag uit. Wellicht ga jij mij ( ons) wat wijzer maken? :-)
Groetjesssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 03-08-08

hallo Hallo, bij de start van deze nieuwe week ben ik op bezoek geweest op je nieuwe blogje.ik heet alle nieuwkomers graag welkom zo kan ik er onmiddelijk mijn favorieten uitpikken en ik hoop dat je hier een fijne tijd
zult hebben . Veel plezier nog verder. Daaaaag!!

Gepost door: dana | 04-08-08

hoi rudi welkom in blogland ik wens je een fijne maandag toe en veel succes met je blogje groetjes van arie.

Gepost door: arie | 04-08-08

klagen?! Heel tof, ook die tekening is wel leuk in de rechterhoek.

Ik hoop voor u dat je minder kritiek krijgt dan ik, want amai ik werd bij deze tekst al weer ronduit uitgemaakt als klager.

Niet dat ik vind dat je klaagt e voor alle duidelijkheid. Er zijn er die voor minder zeuren trouwens.

Leuke blog ik kom zeker af en toe kijken, mss zie ik u morgen of overmorgen op de feesten?!

Gepost door: Maggy | 04-08-08

Bedankt ... voor jullie reacties.
Maggy, die karikatuur werd getekend door Nesten.
Inderdaad, missD, je slaat bij alles de nagel op de kop!
Arie, Dana, missD & Maggy, ik hoop jullie hier nog dikwijls terug te zien!

Gepost door: Rudi | 05-08-08

Leesbare blog, en zeker stuf genoeg om even te blijven hangen.
Ben wel niet gehandicapt volgens het vlaams fonds, maar kan wel niet gaan en staan.
Dus zit ook in een electro scoot.
Groetjes, en succes met alles.

Gepost door: roy | 20-10-08

De commentaren zijn gesloten.